În această perioadă Profesional Academy își continuă activitatea. Ținem toate cursurile în sălile de clasă din sediile noastre SAU Online. Vă așteptăm pentru înscrieri!

Arta machiajului. Etapele corecte ale realizării unui machiaj

de | apr. 30, 2019

Petronela Ungureanu
Profesional Academy Cluj Napoca

În urma unui studiu realizat pe un eșantion de 5000 de persoane de sex feminin, cercetătorii americani au realizat ca fața noastră (chipul), are cel mai mare impact atunci când vorbim de alegerea unui partener sau când avem o discuție de business.

Persoanele îngrijite, care arată un aer profesional la nivelul ținutei, reușesc în proporție de 80% să-și atingă obiectivul într-o discuție de business.

“Machiajul este un act artistic, o exprimare a creativității și a imaginației noastre”

Credeți că există o regulă în make-up?

Ei bine, prima regulă în make-up este că “Nu există nici o regulă” spunea Kevyn Aucoin – celebrul make-up artist al Hollywood-ului.

Machiajul este un act artistic, o exprimare a creativității și a imaginației noastre. Însă este foarte important să ținem cont de câteva etape în realizarea lui.

Haideți să vedem împreună care sunt acestea:

I. Demachiere, Tonifiere, Hidratare

Una dintre cele mai importante etape în realizarea machiajului este pregătirea tenului.

Demachiantul este foarte important deoarece este primul produs aflat în contact cu pielea noastră. Etapele corecte sunt: demachierea, tonifierea și apoi hidratarea cu produsele profesionale adaptate.

arta machiajului
  1. Demachierea se face prin mișcări circulare, de sus în jos și întotdeauna înspre nas, realizând astfel o mișcare antirid.
  2. Loțiunea tonică nu se aplică în zona ochilor.
  3. Crema hidratantă o vom tampona la finalul aplicării ei, după câteva secunde, cu un șervețel uscat pentru a îndepărta excesul de produs.
    – Putem folosi apoi primerul (baza de machiaj) potrivit tenului nostru, însă fără a încarcă (uneori primerul și crema hidratanta se pot găsi sau folosi sub forma unui singur produs).
arta machiajului

II. Corector, Fond de ten, Pudra, Corecții

În funcție de problemele tenului nostru se poate aplica corectorul/anticearcanul pentru a le estompa și, mai apoi, fondul de ten.

– Daca tenul ne permite putem aplica întâi fondul de ten și după anticearcanul, pentru a corecta zona de sub ochi

– Este bine să aplicăm fondul de ten cu un burețel umed (fără latex) care nu va absorbi mult produs și îl va păstra la nivelul zonei aplicate.

– Cu fond de ten se lucrează și zona gâtului și a decolteului, precum și urechile, acestea fiind primele care își modifica culoarea atunci când avem emoții , ne este cald sau frig.

– După fondul de ten se aplică pudră transparentă sau invizibilă.

Pudra are dublu rol: acela de fixare a machiajului și de a îndepărta luciul de la nivelul tenului.

– Tot dintr-o pudră ușor mai închisă, putem face corecții la nivelul formei fetei (să închidem ușor lateralele, pentru a da volum și a crea lumină pe centrul fetei), putem subția nasul prin aplicarea a două tuse mai închise pe lateralele lui sau să sculptăm pomeții prin aplicarea unui blush de structură sub zona pomeților.

III. Machiajul ochilor și al sprâncenelor

Pentru machiajul ochilor avem nevoie de o bază de ochi pe care putem să o aplicăm, farduri și de o pudra sau un pad protector sub zona ochilor împotriva pigmenților care ar putea să cadă de pe pleoape.

– Nu uitam să conturăm și sprâncenele fie cu farduri pudră sau cremă, însă în nuanțe naturale (nu negru, iar pentru persoanele blonde și tenul deschis, cu kaki).

IV. Blush-ul și buzele

Se poate aplica blush-ul în nuanțe deschise și proaspete (cu pensula de blush) însă nu mai aproape de doua degete de nas și întotdeauna înspre tâmple.

Machiajul buzelor în câțiva pași:

  1. După o bună hidratare în prealabil, conturul inițial al buzelor îl putem estompa cu fond de ten sau corector, iar colțurile le putem lumina.
  2. Se poate aplica apoi creionul de buze, în nuanță cât mai naturală, pe toata suprafața buzei, pentru că el va da totodată și rezistenta rujului.
  3. Nu este deloc indicat să depășim conturul natural al buzelor noastre sau sa îl scoatem în evidență cu nuanțe vizibil mai închise.
  4. Aplicam rujul și gloss-ul întotdeauna cu pensula (mai ales când facem machiaj unei alte persoane) și niciodată direct din recipientul original.
  5. Gloss-ul nu se aplica până în marginea buzelor, riscând astfel să se întindă.

Dacă până acum nu ați urmat acești pași în realizarea unui machiaj, într-un moment de relaxare, încercați structura aceasta și veți vedea ca veți fi mai mulțumite de rezultat, pot spune asta din propria experiență. Și dacă timpul nu vă permite să faceți aste frecvent, urmați sfatul lui Marilyn Monroe:

Ți-a plăcut acest articol? Dă-i “Share” pe profilul tău pe rețelele de mai jos: