23
IUN
2018

Calitatea e in mainile tale!

Curs Auditor Calitate

Calitatea e în mâinile tale!

Persoanele care au tact în lucrul cu oameni, spirit de observaţie şi siguranţă de sine pot lucra într-un departament al managementului calităţii, cu condiţia de a avea o calificare în domeniu, care se obţine în urma participării la un curs de specializare pe care Profesional Academy ți-l pune la dispoziție.

Un auditor în domeniul calităţii are un număr destul de mare de responsabilităţi, iar acestea diferă în funcţie de statutul pe care îl are, respectiv intern sau extern. În calitate de auditor intern, el se ocupă cu evaluarea sistemului de management al calităţii a organizaţiei din care face parte, şi, în acelaşi timp, poate fi şi gestionarul sistemului de management al calităţii, adică se ocupă cu dezvoltarea, implementarea, menţinerea şi îmbunătăţirea acestui sistem. De asemenea, un auditor intern poate efectua audituri de evaluare a furnizorilor organizaţiei. Pe de altă parte, un auditor extern poate efectua audituri de consultanţă la organizaţiile care nu au auditori interni, în vederea atestării conformităţii sistemului de management evaluat cu standardul de referinţă. În cazul sistemului de management al calităţii, standardul de referinţă este ISO 9001:2008, dar o organizație poate deţine un sistem de management integrat, cu mai multe referenţiale.

Fiecare tip de audit solicită o pregătire corespunzătoare a auditorului conform standardului internaţional adoptat ca standard european şi naţional, exact ce îți este asigurat la Cursul de Auditor Calitate de la Profesional Academy. Astfel, auditorii ar trebui să aibă cunoştinţe şi abilităţi despre principii, proceduri şi tehnici de audit care să le permită să le aplice pe cele corespunzătoare diferitelor audituri şi să se asigure că auditurile sunt desfăşurate într-o manieră consecventă şi sistematică; sisteme de management al calităţii şi documente de referinţă, care să le ofere posibilitatea să înţeleagă domeniul auditului şi să aplice criteriile de audit; situaţia organizaţională, care să poată vedea contextul operaţional al companiei; cadrul legal naţional şi alte cerinţe relevante aplicabile organizaţiei.

Mai mult, o persoană poate fi considerată potrivită să lucreze în acest domeniu dacă deţine atributele şi competenţele necesare, adică să se comporte etic, să fie cinstit, de încredere, sincer, onest şi discret; să fie receptiv, dornic să ia în considerare idei sau puncte de vedere alternative; să fie diplomat, să aibă tact în lucrul cu oamenii; să aibă spirit de observaţie; să fie perceptiv; să fie flexibil, tenace, hotărât şi să aibă siguranţă de sine. Însă, nu îți face griji! Lectorii Profesional Academy te vor învăța tot ce este necesar. Tu trebuie doar să îți dorești să faci pasul spre înscrierea la curs.

Curs Auditor CalitateFişa postului:

• Să aplice principiile fundamentale ale managementului calităţii în contextul procesului de audit.
• Să auditeze procesele sistemului de management.
• Să elaboreze documentele specifice procesului de audit.
• Să organizeze auditul conform standardului ISO 19011:2002.
• Să urmărescă eficacitatea acţiunilor corective.
• Să evalueze conformitatea unui sistem de management al calităţii cu cerinţele standardului ISO 9001:2008.
• Să aplice principiile de comunicare în cadrul unui proces de audit.
• Să folosească tehnicile adecvate de comunicare în funcţie de situaţia de audit.
• Să identifice tipuri de acţiuni corective şi preventive.
• Să determine eficacitatea procesului de audit.

Cursul de Auditor Calitate de la Profesional Academy are drept singură condiție de participare studiile universitare. Acesta durează patru săptămâni, și este acreditat și recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației.

Lasati un comentariu

*

captcha *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.