07
SEP
2018

Cartea de vizita a unui hotel este chiar persoana care lucrează la receptie

receptioner hotel

Cartea de vizită a unui hotel este chiar persoana care lucrează la recepție

Experiența arată că persoana de la recepția unui hotel este cea mai bună carte de vizită pentru unitatea de cazare deoarece recepționerul asigură, de obicei, activitățile de la recepție, adică locul unde oaspeții au primul contact cu hotelul sau cu orice altă instituție care oferă servicii de această natură.

Care sunt îndatoririle recepționerului?

Dacă ești interesat de o carieră în domeniu, însă nu știi exact care sunt sarcinile pe care le presupune un astfel de post, atunci ar trebui te familiarizezi cu următoarele obligații:
• să repartizezi camerele în funcție de cerințele și solicitările clienților
• să îi întâmpini pe oaspeți
• să dai sfaturi și să informezi oaspeții, inclusiv să porți conversație în limbi străine
• sa te ocupi de plângerile și solicitările oaspeților
• să îndeplinești anumite servicii speciale, cum sunt apeluri telefonice pentru trezirea oaspeților, transmiterea de mesaje etc.
• să ții înregistrările și să efectuezi muncă specifică de birou
• să organizezi eficient spațiile din hotel
• să contactezi băncile, birourile de schimb valutar

receptioner hotelDupă cum am menționat anterior, este un mare avantaj să deții cunoștințe de limbi străine, deoarece clienții hotelului pot fi străini. De asemenea, trebuie să ai un comportament și o prezență cultivată, să știi să te porți cu oamenii, să ai o memorie bună, abilitatea de a improviza, îndemânare și să fii o persoana de încredere și discretă.
Dacă după ce ai citit toate aceste sarcini încă mai consideri că acest job ți se potrivește, atunci mai ai de făcut doar un pas spre o carieră de succes.
Este vorba despre Cursul Receptioner Hotel din grila Profesional Academy, care va reprezenta rampa ta de lansare. Cursul durează între 18 și 20 de săptămâni, și se ține în Oradea, Cluj – Napoca, Satu Mare și Sibiu. Singura condiție de înscriere este să fi finalizat învățământul obligatoriu, adică zece clase absolvite. Această perioadă de pregătire este împărțită astfel încât să poți acumula atât cunoștințe teoretice, cât și să realizezi un stagiu de practică în unități specializate.

Recomandări

Chiar înainte de a te înscrie la cursul receptioner hotel, noi îți oferim câteva ponturi pe care orice recepționer cu experiență le cunoaște:
• Trebuie să arați mereu prezentabil
• Zâmbetul trebuie să îți fie nelipsit de pe chip
• Este de datoria ta să fii amabil
Restul ponturilor le vei primi la cursul nostru de la Profesional Academy!

Lasati un comentariu

*

captcha *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.