În această perioadă Profesional Academy își continuă activitatea. Ținem toate cursurile în sălile de clasă din sediile noastre SAU Online. Vă așteptăm pentru înscrieri!

CONTACT

Ne-am bucura să ne vizitați, să vă prezentăm spațiile și echipamentele moderne de instruire și să raspundem amabil tuturor întrebarilor pe care le aveți.

Strada Rosiorilor 9B, Oradea

Cum vă putem ajuta?

Aveți o întrebare, sugestie sau comentariu? Sau doriți să aflați mai multe detalii despre cursul pe care intenționați să-l urmați, programul de desfășurare sau orice alte informatii utile?
Trimiteți-ne un mesaj și vom raspunde în cel mai scurt timp tuturor solicitarilor dvs.

Formular Contact

Puteți să ne contactați și prin:

Telefon

0744 920 034

Email

relatii.profesionalacademy@gmail.com

Facebook

facebook.com/profesionalacademy

Întrebări frecvente

Cursuri acreditate

Profesional Academy va ofera 54 cursuri acreditate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, atat pregatirea teoretica cat si cea practica fiind la standard international cu programa conforma cerintelor Uniunii Europene.

Ce este o diplomă?

Există 2 mari tipuri de atestări ale formării profesionale care depind de tipul programului și de formele de realizare a formării profesionale.
Certificatul de calificare este acordat pentru cursuri de calificare sau recalificare organizate pentru calificările cuprinse în nomenclatorul calificarilor.
Certificatul de absolvire este acordat pentru cursuri și stagii de inițiere, perfecționare sau specializare.
Oricare dintre aceste certificate sunt emise de către Ministerul Muncii și Ministerul Educației.

Certificatul de calificare/absolvire

Certificatul de Calificare:
– Programe de nivel 1
– Programe de nivel 2
– Programe de nivel 3
– Programe de nivel 4

Certificatul de absolvire:
– Programe de inițiere
– Programe de perfecționare
– Programe de specializare
– Competențe comune

Cursurile de nivel 5 prevăd studii superioare (licența) și sunt prezente doar în cursuri de specializare sau perfecționare.

Care sunt nivelurile de calificare?

Nivelurile de calificare sunt stabilite conform ordonanței nr.129/2000 republicată și se referă la nivelul de studii obligatorii stabilite pentru fiecare nivel de calificare.

– Învățământ obligatoriu 8 clase = Nivel 2
– Învățământ obligatoriu 10 clase = Nivel 3
– Învățământ obligatoriu cu/fără diploma de bacalaureat = Nivel 4
– Studii superioare finalizate / licență = Nivel 5

Care este durata cursurilor?

Durata cursurilor, în funcție de nivelul de calificare este de:

– 2-3 luni pentru nivelul 2
– 4-6 luni pentru nivelul 3
– 8-10 luni pentru nivelul 4

Diploma internațională

Certificatul/diploma eliberat/ă prezintă timbru sec. Este o gravură pe diplomă care certifică autenticitatea acesteia și este aplicat de catre ANC.

Pentru validitatea în străinătate legalizarea diplomelor și a suplimentelor descriptive se face prin intermediul unui birou de copiat acte (de preferat sunt cele care se ocupă și de legalizarea la Tribunal a diplomelor și traducerea acestora).
Dupa legalizarea actelor se realizează traducerea diplomei, a suplimentului descriptiv și a apostilei.
Apostila garantează recunoașterea oficială prin lege. Cu alte cuvinte, orice document cu apostila Convenției de la Haga este automat recunoscut pentru folosirea fără alte cerințe în oricare dintre celelalte țări semnatare.

Ce este Europass?

Documente Europass – pașaport pentru Europa.
Reprezintă instrumentul de prezentare și organizare a propriului parcurs de dezvoltare și formare, din perspectiva învățării pe tot parcursul vieții.
Europass este un portofoliu personal de documente pe care orice persoană îl poate crea și folosi pentru prezentarea competențelor și calificărilor sale, în vederea identificării și recunoașterii acestora în spațiul european și a facilitării accesului pe piața muncii sau a accesului la programe de educație și formare profesională.

Iată câteva din documentele portofoliului Europass:

a) Curriculum vitae Europass;
b) Pasaportul lingvistic Europass;
c) Suplimentul descriptiv al Certificatului de calificare;
d) Suplimentul Europass la diplomă;
e) Documentul de mobilitate Europass.

De ce să obții un certificat de calificare?

– Când un angajator caută personal calificat într-un anumit domeniu, îi va căuta pe acei candidați care pot dovedi practic, cu documente legale, certificarea în domeniul respectiv.
– La finalul unui curs competențele dobândite pe domeniu sunt clar definite și înscrise în documente.
– În funcție de disponibilitate poți urma un curs de lungă durată (3/6/9 luni), recomandat pentru cei care nu au nici un fel de cunoștințe în domeniul pe care doresc să îl abordeze sau cursuri de scurtă durată, dacă au cunoștințe în domeniu și doresc să aprofundeze aceste cunoștințe urmând module de specializare sau perfecționare.
– Certificatele obținute se bucură de recunoaștere la nivelul Uniunii Europene.

Cum știu dacă certificatul este acreditat?

– Poți verifica firma de formare profesională în Registrul Furnizorilor Naționali de Formare Profesională, la adresa www.anc.edu.ro.
– Certificatele emise trebuie sa aiba timbru sec.
– Certificatele sunt însoțite de un supliment descriptiv unde sunt înscrise competențele dobândite în urma cursului.
– Cursurile de formare să fie autorizate conform Standardului Ocupațional pentru a putea fi recunoscute și în alte țări.

Diplome recunoscute

Diplomele obținute în urma frecventării cursurilor noastre sunt recunoscute internațional, prin simpla apostilare a acestora se garantează recunoaștere oficială prin lege.