22
AUG
2018

Cosmeticiana – “medic” pentru ten

Curs Cosmetica

Cosmeticiana – “medic” pentru ten

Cosmetica este un termen care definește îngrijirea, menținerea și înfrumusețarea corpului uman, precum și întârzierea apariției semnelor bătrâneții. Cu toate că este o practică veche de mii de ani, de-abia în secolul XX cosmetica a devenit o profesie certificată. În unele țări se vorbește acum de cosmetologie, pentru că dincolo de a fi o artă, cosmetica se bazează pe știință.

O cosmeticiană este o persoană specializată în îngrijirea pielii. Îngrijirea include tratamente faciale (pentru ten acneic, îmbătrânit etc), pensat, vopsit gene și sprâncene, epilare cu ceară, machiaj și alte servicii care necesită pregătire avansată.
O cosmeticiană poate lucra independent într-un salon sau un spa, sau poate asista un doctor dermatolog (în România, aceasta practică nu e răspândită). Cosmeticiana nu este doctor, dar ea oferă servicii complementare, de aceea poate funcționa un sistem de referințe între un doctor și o cosmeticiană.

Pe lângă asta, o cosmeticiană trebuie să știe ce produse cosmetice să recomande clienților săi, fiindcă tratamentul pielii nu se oprește în salon, ci trebuie menținut și acasă. În unele cazuri, cosmeticienele chiar vând aceste produse. Dar, există o diferență între produsele destinate publicului larg și produsele profesionale cu care se lucrează în saloane, și care se găsesc doar la târguri beauty&wellness sau prin comandă specială.

Curs CosmeticaOrice cosmeticiană trebuie să aibă o certificare de la o școală de cosmetică acreditată. Iar Profesional Academy este cea mai bună alegere. Programa pe care ți-o punem la dispoziție este următoarea:

• utilizarea aparatelor profesionale folosite în cosmetică
• examenul cosmetic – analiza tipului de ten
• întocmirea fișei cosmetice
• clasificarea tipurilor de ten
• procesele care stau la baza tratamentului cosmetic
• masajul facial
• măști cosmetice
• tehnici de tratament pentru diferite tipuri de ten
• pensat și vopsit gene și sprâncene
• epilare totală cu ceară organică de unică folosință

Cursul de Cosmetician de la Profesional Academy este împărțit în mai multe module. În primul modul, numit Estetica Generală, veți învăța teoretic și practic toate tehnicile cosmetice necesare pentru a lucra în orice salon. Veți învăța norme de igienă, norme de protecția muncii, noțiuni de anatomie și dermatologie. În modulul doi și trei se învață Pensat – Vopsit gene/Sprâncene și Epilațiile. În modulul patru și cinci veți învăța masaj facial, terapii de ten, măști faciale, și veți primi informații avansate privind aceste tematici care vor face diferența între elevele acestei școli și alte esteticiene. Cunoștințele primite în aceste module vă vor ajuta să faceți față celor mai înalte exigențe.
Menționăm că practica se face în școală, cu modele aduse din exterior, sub supravegherea profesoarei. Programa școlii acoperă în totalitate programa Ministerului, astfel încât nu veți avea nevoie de cursuri suplimentare pentru a acoperi competențele meseriei de cosmetician.

  1. Ramona Vingan Răspunde
    Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca si cand va incepe un curs de cosmetica la Cluj.
    • Site Editor Răspunde
      buna, avem o grupa care acuma se formeaza, la nr 0751552156 ne puteti contacta pt detalii

Lasati un comentariu

*

captcha *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.