13
IUN
2018

Crezi ca ai ceva de spus celor din jur? Atunci, urmează un Curs de Formator!

Curs Formator

Crezi că ai ceva de spus celor din jur? Atunci, urmează un Curs de Formator!

Un formator este un specialist care concepe, proiectează, organizează si susține un curs în domeniul său de expertiză. Profesia este recunoscută de Ministerul Muncii și Ministerul Educației prin codul COR (Clasificarea ocupațiilor din România) 242401.

Principalul obiectiv al unui formator este acela de a crea programe de formare care să dezvolte anumite abilități și să îmbunătățească cunoștințele participanților în domeniul ce constituie tema cursului. Programele de formare pot fi închise, respectiv adresate doar unei anumite organizații, sau deschise, adresate tuturor persoanelor interesate de tema respectivă.

De ce formatorul nu este un profesor „clasic”?

Formatorul trebuie să fie un specialist în domeniul în care el pregătește alte persoane, dar acest lucru nu este suficient, deoarece abilitatea de a transmite acele informații într-un mod organizat, accesibil pentru majoritatea oamenilor, dar și într-un format care să atragă interesul participanților reprezintă o calitate aparte.

formator
În primul rând, un formator și un profesor folosesc metode diferite. Dacă un dascăl optează pentru varianta transmiterii brute a informației de la sursă către receptor, formatorul consideră aceasta o metodă ce s-a dovedit ineficienta și prezintă numeroase riscuri, printre care faptul că nu este garantat faptul că ,,elevii” înțeleg ceea ce profesorul enunță, nu există un feedback activ din partea cursanților, iar gradul de reținere este mult mai redus decât în cazul metodelor de predare informale.
Pe de altă parte, formatorul nu deține instrumente de ,,motivare” profesorale precum acordarea de note, fapt pentru care succesul unui formator depinde de cunoașterea și utilizarea unor instrumente informale precum tehnici de public speaking, tehnici de captare a atenției, tehnici de gestionare a conflictelor și a perturbatorilor.
Mai mult decât atât, formatorul implică participanții, te învață să înveți, utilizează experiența cursantului pentru a demonstra puncte de vedere și stârnește interesul audienței.

În cazul în care doriți să vă schimbați profesia, aveți curiozitatea de a adăuga plus valoare pregătirii pe care deja o aveți, sunteți deja formator, dar nu aveți o diplomă recunoscută și doriți să oferiți celorlalți din experiența dumneavoastră sau doriți să vă afirmați într-un mediu de învățare securizant, în care vă sunt respectate și aplaudate creativitatea, unicitatea, exprimarea în stilul personal, atunci trebuie să știți că Profesional Academy vă pune la dispoziție un Curs de Formator.

Cursul durează doar patru săptămâni și este acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări, Ministerul Muncii și Ministerul Educației Naționale, diploma fiind recunoscută atât în România, cât și în Uniunea Europeană. Te așteptăm!

Lasati un comentariu

*

captcha *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.