21
IUL
2018

Dacă vrei sa imbratisezi o meserie noua, dar de viitor, iti propunem sa afli mai multe despre Tehnicianul Maseur

Curs Tehnician Maseur

Dacă vrei să îmbrățișezi o meserie nouă, dar de viitor, îți propunem să afli mai multe despre Tehnicianul Maseur

Se conturează tot mai mult în ultimii ani o nouă meserie îmbrățișată de oameni dornici să aline suferințele semenilor, să le aducă bunăstare și confort prin menținerea stării de sănătate, să le îmbunătățească forma fizică și psihică.

Tehnician maseur este o meserie relativ recentă care prinde tot mai mult teren, cu atât mai mult cu cât cei care o practică sunt oameni devotați ideii de a ajuta persoanele cu diverse afecțiuni ale articulațiilor, ale mușchilor, în procesul de recuperare medicală. Este clar o meserie vocațională, pentru că implică un efort susținut, cunoștințe temeinice și pregătire permanentă.

Cel care practică această meserie este un profesionist în domeniul sănătății umane, conform Codului de Ocupații din România, și alături de asistentul de fizioterapie desfășoară proceduri manual – fizice, bazate pe un program de reabilitare prescris de un fizioterapeut sau de medici de reabilitare medicală. Prin natura ocupației lui, tehnicianul maseur poate lucra independent, ca orice profesie liberă, în cazurile nemedicale. Adică, poate executa reflexoterapie, masaj de relaxare și anticelulitic, dar pentru a executa masajul terapeutic trebuie să aibă un diagnostic clinic al pacientului și cu o indicație pentru execuția procedurilor.
Pe de altă parte, tehnicianul maseur poate avea și o colaborare cu un medic sau cu un fizioterapeut, astfel că va executa anumite planuri de tratament bazate pe anumite scheme de tratament. Mai nou, tehnicianul maseur poate, pe o plajă de afecțiuni, să execute anumite programe de mișcări sau exerciții fizice medicale prescrise de un fizioterapeut. Principalul instrument de lucru al tehnicianului maseur este masajul terapeutic, el fiind în temă cu indicațiile și contraindicațiile acestuia.

Curs Tehnician MaseurTehnicianul maseur este pregătit și pe partea de wellness, întreținere și modelare corporală, beauty, SPA. Este profesionistul care face în condiții de siguranță toate procedurile manuale și fizice, cunoscând indicațiile și contraindicațiile și efectele procedurilor pe care le aplică. Cum îngrijirea corporală este un domeniu care a explodat în ultimii ani, tehnicienii maseuri sunt tot mai căutați nu doar în România, ci și în afara țării, pentru că la nivel de pregătire sunt mult peste nivelul obișnuit întrucât au și cunoștințe medicale.
Un astfel de curs de calificare găsiți și la Profesional Academy, unde este compus din 5 module:

• Curs masaj somatic (relaxare și întreținere)
• Curs masaj reflexogen (Reflexoterapie – Noțiuni introductive – palma)
• Curs masaj terapeutic
• Curs drenaj limfatic
• Curs masaj anticelulitic

În urma examenului de absolvire a Cursului de Tehnician Maseur veți primi certificate și diplome corespunzătoare cursului. Diplomele sunt eliberate de Ministerul Muncii în colaborare cu Ministerul Educației.
Pentru a putea participa la Cursurile de Tehnician Maseur sunt necesare minim studii medii (12 clase – liceul terminat).

Vă așteptăm!

Lasati un comentariu

*

captcha *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.