fbpx

Despre importanța de a fi recunoscător

by | Jan 14, 2019 | Blog | 0 comments

Editor
Profesional Academy

Sunt multe lucruri pe care le avem în viață – fie că este vorba de lucruri materiale precum o casă, o curte însorită sau o colecție de pantofi de invidiat, dar și persoane dragi precum cea mai bună prietenă, copiii sau părinții noștri. De multe ori însă, avem tendința de a le percepe ca și cum ni se cuvin, sau sunt lucruri cât se poate de firești și nu ne acordăm timp să le apreciem, să ne simțim recunoscători pentru acestea.

De aceea, este important să ne luăm timp să reflectăm la acestea și să le conștientizăm că sunt importante și să mulțumim pentru existența lor în viața noastră. Așadar, cu orice ocazie, mulțumește celor din jur pentru ajutorul primit, pentru bunurile puse la dispoziție și mai ales pentru sprijinul oferit în momente grele. Poate părea banal, însă acea persoană se va simți valorificată și apreciată și cu siguranță îi va aduce un zâmbet pe buze și îi va însenina ziua.

Un alt lucru pe care îl putem face pentru a fi recunoscători și a aprecia lucrurile din viața noastră este de a ține un jurnal al recunoștinței, în care să notăm în fiecare zi ce lucruri ni s-au întâmplat, ce sentimente am trăit, ce lucruri am văzut sau chiar cu ce deserturi sau mâncăruri ne-am delectat. Dacă un jurnal pare să dea prea mult de lucru, putem nota sporadic, la birou sau acasă, cel puțin un lucru pentru care suntem recunoscători sau putem folosi diverse aplicații dedicate pentru acest lucru.

În concluzie, faptul că ne arătăm aprecierea față de orice element ce ne înconjoară ne dă o altă perspectivă asupra vieții, mai ales când este vorba de momentele mai dificile, deoarece ne găsim sprijin in ele, ne face să ne simțim mai încrezători și să ne bucurăm mai mult de viață, în general.

Ți-a plăcut acest articol? Dă-i “Share” pe profilul tău pe rețelele de mai jos: