În această perioadă Profesional Academy își continuă activitatea. Ținem toate cursurile în sălile de clasă din sediile noastre SAU Online. Vă așteptăm pentru înscrieri!

Despre jocuri video

by | Jan 19, 2019

Anitha Tata
Profesional Academy Brașov

Jocurile video au fost un subiect controversat în ultimii ani, în special cu privire la posibilele cauze negative asupra conduitei adolescenților.

Jocurile video sunt o modalitate de relaxare și de evadare în alte lume, având multe genuri precum de strategie, de acțiune, puzzle, etc. Este important de știut faptul că nu toate jocurile video sunt violente și vizează dezvoltarea creativității prin povești complexe, luare de decizii și gândirii strategice și al coordonării mână-ochi. În plus,  există  jocuri ce au ca scop principal educația, de exemplu învățarea unei noi limbi străine, cum să tastezi mai repede, sau noțiuni de istorie, economie sau politică.

Într-adevăr, cele mai cunoscute și poate utilizate jocuri video sunt cele în care există multă violență fizică, verbală și psihologică. Aici părerile sunt împărțite, unii sunt de părere că utilizarea jocurilor violente ajung să ne facă să ne obișnuim cu violența și să o percepem ca pe ceva la ordinea zilei, devenind indiferenți la ea și acceptând-o mai mult în comunitate.

Alții se bazează pe faptul că pe principiul violența naște violență, cei care joacă jocuri video violente vor adopta și în viața reală comportamente violente. A treia perspectivă se referă la faptul că doar persoanele care sunt în mod înnăscut violente vor căuta filme, cărți și jocuri în care este multă violență pentru a-și potoli această sete.

Indiferent de părerea adoptată, este important să cunoaștem și să ne familiarizăm cu dorința copiilor, adolescenților, dar și a adulților de a se lăsa purtați în niște lumi virtuale și să le propunem activități alternative și nu în ultimul rând, moderație.

Ți-a plăcut acest articol? Dă-i “Share” pe profilul tău pe rețelele de mai jos: