08
NOI
2018

Despre ocupatia de Cofetar sau cum sa traiesti o viata „dulce” printre prajituri

Curs Cofetar

Despre ocupația de Cofetar sau cum să trăiești o viață „dulce” printre prăjituri

Ca să fii cofetar, trebuie să fii pregătit pentru multe ore de muncă intensă, care te solicită nu numai creativ, ci și fizic. Trebuie să fii cu mintea deschisă și să ai suficientă energie să pui în practică, până în cele mai mici detalii, ceea ce vezi cu ochii minții tale deschise.
Se mai spune că pentru a fi un bun cofetar, este necesar să ai la îndemână o listă de ingrediente rare și scumpe: pasiune, exigență, curiozitate, un simț estetic ieșit din tipare și rigoare.

Responsabilitățile ocupației:

Acceptă, verifică si depozitează materiile prime pentru prepararea articolelor de cofetărie/patiserie, calculează consumul acestora în funcție de gramaj, prepară aluaturi, creme, produse semifinite și finite de cofetărie, podoabe pentru ornarea tartelor și prăjiturilor din cremă, mastic, ciocolată, marțipan, aising etc., proiectează și execută articole de cofetărie noi. De asemenea, asigură prepararea și păstrarea articolelor în condiții igienice, verifică calitatea articolelor finite.

Cofetarul trebuie să dețină următoarele competențe profesionale:

• Comunicarea la locul de muncă
• Desfășurarea muncii în echipă
• Respectarea cadrului legal și normativ reglator de referință în procesul de realizare a atribuțiilor profesionale
• Asigurarea condițiilor igienico-sanitare în procesul tehnologic de preparare și păstrare a producției culinare
• Aplicarea tehnologiilor relevante domeniului în vederea protejării sănătății proprii și a consumatorilor
• Asigurarea calității proceselor și produselor specifice domeniului
• Întocmirea documentelor specifice domeniului alimentației publice
• Prevenirea poluării mediului
Curs Cofetar

Cofetarul va deține următoarele abilități practice specifice:

• Respectarea igienei personale și a regulilor securității și sănătății în muncă.
• Aplicarea metodelor de prelucrare culinară a produselor alimentare.
• Efectuarea activităților de igienizare a locului de muncă și respectare a normelor igienico-sanitare și de protecție a mediului.
• Prepararea semipreparatelor pentru articolele de cofetărie/patiserie.
• Prepararea aluatului dospit și nedospit și realizarea articolelor din aluat.
• Prepararea articolelor de cofetărie din diferite tipuri de aluat.

Cum devin Cofetar?

Primul pas este să îți dorești acest lucru. De restul ne ocupăm noi!
La Profesional Academy avem un Curs de Cofetar în cadrul căruia vei învăța tot ce trebuie să știi ca să poți activa în mod profesionist în acest domeniu. Durata cursului este de 8 săptămâni și cuprinde atât un stagiu de teorie, cât și o latură practică. La absolvirea cursului vei primi o diplomă care îți certifică competențele și care îți va fi necesară la angajare.
Te așteptăm!

Lasati un comentariu

*

captcha *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.