În această perioadă Profesional Academy își continuă activitatea. Ținem toate cursurile în sălile de clasă din sediile noastre SAU Online. Vă așteptăm pentru înscrieri!

 

Diploma Europass

Suplimentul Europass la certificatul profesional, este un document care
prezinta intr-o forma standardizata si explica informatiile continute in
certificatul de competenta profesionala. Conform Europass, acest document
este util pentru angajare (mai ales cand e vorba de o institutie de
educatie/formare sau de un angajator dintr-o alta tara europeana).

DOCUMENTE EUROPASS – PASAPORT PENTRU EUROPA

Professional Academy va sprijina in obtinerea sau completarea unor documente necesare pentru construirea unui dosar al candidatului, pregatit pentru obtinerea oricarui post

Iata cateva din documentele portofoliului Europass:

  1. a) Curriculum vitae Europass;
  2. b) Pasaportul lingvistic Europass;
  3. c) Suplimentul descriptiv al Certificatului de calificare
  4. d) Suplimentul Europass la diplomă;
  5. e) Documentul de mobilitate Europass.

Documentul Europass reprezintă instrumentul de prezentare si organizare a propriului parcurs de dezvoltare si formare, din perspectiva învătării pe tot parcursul vietii.

Documentul Europass este parte componenta a portofoliului educational si ale portofoliului de educatie permanentă.

Europass este un portofoliu personal de documente pe care orice persoană îl poate crea si folosi pentru prezentarea competentelor si calificărilor sale, în vederea identificării si recunoasterii acestora în spatiul european si a facilitării accesului pe piata muncii sau a accesului la programe de educatie si formare profesională.

Suplimentul descriptiv al Certificatului de calificare profesională este un document standardizat care descrie competentele dobândite de titularul acestui certificat.

Suplimentul descriptiv al Certificatului de calificare profesională este eliberat de institutia/ furnizorul de formare care a eliberat certificatul de calificare sau certificatul de competente profesionale.

Suplimentul descriptiv al Certificatului de calificare profesională este util celor care doresc să urmeze cursuri de specializare/calificare/recalificare sau să se angajeze într-o institutie, respectiv la un angajator dintr-o altă tară europeană, prin corelarea
competentelor certificate în România cu calificările din tara respectivă.

Suplimentul descriptiv nu reprezintă un substitut al certificatului original, competentele profesionale descrise de acesta nefiind recunoscute sau validate în absenta Certificatului de calificare profesională/Certificatului de competente profesionale.

Beneficiile obtinerii unui supliment descriptiv:

  • Sa va imbunatatiti sansele de a obtine o slujba mai buna,
  • Sa va prezintati mai bine la concursuri sau interviuri care vizeaza accesul la programe de educatie/formare sau obtinerea unei burse,
  • Sa va faceti prieteni si/sau sa dezvoltati relatii profesionale la nivel european
  • Sa va imbunatatiti abilitatile/competentele personale,
  • Sa castigati experienta de lucru si de viata intr-o alta tara.

Curriculum vitae Europass (CV-ul Europass) reprezintă unul dintre documentele de bază de asigurare a transparentei competentelor si calificărilor în spatiul european, care permite prezentarea sistematică, cronologică si flexibilă a calificărilor, aptitudinilor si competentelor unei persoane.

CV-ul Europass cuprinde informatii cu privire la studii, specializări si stagii de formare, experientă profesională, limbi străine cunoscute, competente sociale, organizatorice, tehnice, artistice etc.

Pot fi adăugate, de asemenea, informatii suplimentare relevante, care pot fi mentionate în curriculum vitae sau într-o anexă a acestuia.

CV-ul Europass se completează de către titular, în nume propriu, în conformitate cu instructiunile pentru folosirea curriculumului vitae Europass

Pasaportul lingvistic Europass reprezintă atât un document comun de prezentare, cât si un instrument de autoevaluare a competentelor lingvistice în vederea facilitării accesului la educatie, formare profesională sau pe piata muncii si poate fi anexat CV-ului Europass.

Pasaportul lingvistic Europass se completează de către titular, în nume propriu, în conformitate cu instructiunile de completare.

Completarea Pasaportului lingvistic Europass se face pe baza grilei commune de autoevaluare, elaborată la nivel european.

Contra cost – Profesional Academy va poate ajuta cu intocmirea documentelor Europass.