fbpx

Ești pregătit să devii consilier pentru dezvoltare personală?

by | Dec 28, 2018 | Blog | 0 comments

Editor – Profesional Academy

Dacă încă nu poți să oferi un răspuns, poate că ar fi cazul să afli mai multe despre domeniul de activitate al unui consilier pentru dezvoltare personală. Acesta este un specialist care lucrează cu persoane care au nevoie să exploreze sau să depășească diverse stări sau situații cu care se confruntă în evoluția personală și profesională.

Consilierul pentru dezvoltare personală stimulează identificarea și alegerea soluției optime de către fiecare client pentru sine însuși, pentru diminuarea nivelului de stres, înlăturarea confuziei, tensiunilor acumulate și a blocajelor induse în evoluția personală.
Investigarea situațiilor problemă se realizează împreună cu persoanele afectate, pe baza acordului lor liber exprimat, pe parcursul unui proces în care sunt analizate și clarificate cauzele care generează perturbații și sunt identificate diverse alternative posibile de îndepărtare a blocajelor resimțite.

Cum acționează specialistul?

Intervenția specializată a consilierului pentru dezvoltare personală constă în însoțirea, susținerea și încurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici și instrumente specifice, în vederea sondării și relevării propriilor capacități și resurse și a conștientizării punctelor critice din existența proprie, identificând posibilitățile de depășire a situațiilor neconvenabile într-o manieră particularizată și non-directivă.
De asemenea, consilierul acordă sprijin clienților atât pentru explorarea alternativelor de evoluție în viitor pornind de la potențialul propriu, caracteristicile individuale ale acestora, nevoile și aspirațiile exprimate, cât și pentru corectarea deficiențelor identificate.

De ce este importantă dezvoltarea personală?

Dezvoltarea personală reprezintă cumulul activităților care îmbunătățesc conștientizarea și identitatea, dezvoltă talentele și potențialul uman, îmbunătățesc calitatea vieții personale și profesionale și contribuie la realizarea obiectivelor și aspirațiilor proprii.
Pornind de la această idee, misiunea consilierului pentru dezvoltare personală este aceea de a-i îndruma pe ceilalți să devină independenți, să conștientizeze că se pot ajuta singuri și că îi pot impulsiona inclusiv pe cei din jurul lor. De aceea, în cadrul consilierii oamenii descoperă resursele interioare nelimitate pe care le au, calitățile, credințele, valorile și visele pe care le pot transforma în realitate.

Cum devin consilier pentru dezvoltare personală?

Profesional Academy vă pune la dispoziție un Curs Consilier pentru Dezvoltare Personală, care se întinde pe o perioadă de 4 săptămâni. Acesta se desfășoară în toate centrele educaționale Rofesional Academy și poate fi organizat în orice oraș din țară, cu mențiunea că trebuie să existe un număr minim de participanți. Pentru a vă înscrie, este necesar să aveți studiile universitare finalizate. La finalul formării, se organizează un examen cu reprezentanți ANC.

Ți-a plăcut acest articol? Dă-i “Share” pe profilul tău pe rețelele de mai jos: