În această perioadă Profesional Academy își continuă activitatea. Ținem toate cursurile în sălile de clasă din sediile noastre SAU Online. Vă așteptăm pentru înscrieri!

Importanța sportului și efectele sale

de | apr. 15, 2019

Andrei Juravlea
Profesional Academy Sibiu

Cu toții știm, încă de mici, faptul că sportul în sine aduce o gamă variată de beneficii tuturor, astfel încât ne este recomandat să facem mișcare zilnic.

Beneficiile aduse de către activitatea fizică corpului uman sunt nenumărate. În următoarele rânduri voi expune cele mai importante efecte ale unei astfel de activități constante.

În primul rând, sportul ajută la eliminarea kilogramelor în exces și autoreglează greutatea corporală deoarece eliminăm prin piele, cu ajutorul procesului de transpirație, o gamă variată de toxine, impurități, grăsimi și hormoni și astfel reușim să reglăm metabolismul organismului.  Puteți astfel interacționa cu oamenii care au scopuri și interese asemănătoare cu ale dumneavoastră și, prin urmare, sportul ajută la consolidarea relațiilor interumane.

“Prin sport învățăm lucruri noi, dezvoltăm obiceiuri sănătoase legate de nutriție, conservarea energiei și dozarea efortului iar deseori se pot descoperi și consolida calitățile de lider”

Un alt beneficiu considerabil al sportului îl reprezintă reducerea depresiei și a anxietății, întărește oasele, inima, mușchii, întregul sistem cardio-respiarator, crește încrederea în sine și autosatisfacția.

De asemenea, sportul reduce considerabil efectele stresului, îmbunătățește rezistența fizică și concentrarea psihică. În plus, ajută și la coordonarea mișcărilor din sistemul de echilibru, ajută la flexibilitatea coloanei vertebrale și mobilitatea articulațiilor.

Prin sport învățăm lucruri noi, dezvoltăm obiceiuri sănătoase legate de nutriție, conservarea energiei și dozarea efortului iar deseori se pot descoperi și consolida calitățile de lider.

Important este de menționat și faptul că mersul pe jos are un efect minunat asupra celor care, din diverse probleme de sănătate, nu pot practica sporturi dinamice.

Sistemul nervos beneficiază, într-o mare măsură, de efectele activității fizice. Astfel, calitatea și durata somnului sunt considerabil îmbunătățite de orice fel de efort fizic.

Prin urmare, pentru o viață sănătoasă, este nevoie să facem sport (cu sau fără zâmbetul pe buze, asta este opțional 😊) cel puțin 30 de minute pe zi.

Spor !

Ți-a plăcut acest articol? Dă-i “Share” pe profilul tău pe rețelele de mai jos: