29
AUG
2018

Ingrijirea personala la domiciliu – perspectiva unui job bine platit

Curs Ingrijitor

Îngrijirea personală la domiciliu – perspectiva unui job bine plătit

Persoana care supraveghează, acordă asistență și oferă îngrijire personală la domiciliu persoanelor de vârsta a III-a aflate în incapacitate de autoservire se bucură de un stimulent financiar mai mult decât satisfăcător.

Practicantul unei astfel de ocupații trebuie să fie orientat spre acțiune (să aibă inițiativă); capabil să efectueze timp îndelungat aceleași sarcini; sociabil (capacitate de integrare); implicat (interesat să interacționeze) și serios (grijă, atenție deosebită); De asemenea, i se pretinde să fie răbdător, calm, îngăduitor, înțelegător; afectiv (sensibil la problemele vârstnicilor); empatic (să se poată transpune într-o anume situație); rezistent din punct de vedere fizic, dar și psihic; expansiv (bune abilități de comunicare cu persoana asistată) și volubil (ușurința în exprimare).
De altfel, îngrijitorul trebuie să aibă deprinderi bune de ascultare; deprinderi de rezolvare a situațiilor dificile; un echilibru emoțional; o personalitate puternică (pentru a stăpâni situațiile de manipulare și șantaj), dar nu temperamentală, și rapiditate în reacții.

Curs IngrijitorSarcini principale, adică sarcinile cele mai importante, aferente ocupației de îngrijire a vârstnicilor, fac, de fapt, diferențierea între o persoană cu performanțe ridicate și o persoană cu performanțe reduse (expertul versus novicele).
Îngrijitorul:
– asigură condițiile igienico-sanitare (igienizarea camerei, igienizarea obiectelor persoanei asistate, igiena personală);
– completează fișa de îngrijire a persoanei asistate și o prezintă persoanelor în drept;
– gestionează resursele materiale și bănești pentru a satisface nevoile imediate ale persoanei asistate;
– evaluează și adaptează programul zilnic în funcție de situațiile apărute, pentru o îngrijire eficientă a persoanei asistate, dar și pentru confortul său fizic și psihic;
– acordă îngrijiri igienice persoanei asistate; acordă măsuri de prim ajutor cu rapiditate pentru a înlătura cauzele accidentului/incidentului și asigură confortul psihic al vârstnicului asistat, conform particularităților individuale ale acestuia, prin activități de relaxare.

Mai mult decât atât,
– stabilește și pregătește meniul persoanei asistate și administrează corespunzător alimentația;
– îl hidratează corespunzător;
– asigură transportul vârstnicilor asistați conform tehnicilor de transport specifice și în concordanță cu programul zilnic de îngrijire;
– respectă și aplică corect prescripțiile medicale;
– asistă personalul medical la efectuarea curelor terapeutice;
– contribuie la recuperarea și reabilitarea, atât fizică, cât și emoțională, a persoanei asistate și supraveghează și monitorizează starea de sănătate a persoanei asistate.

În ceea ce privește contextul muncii, mediul în care practicanții acestei ocupații își exercită activitățile menite să ducă la îndeplinirea sarcinilor aferente și la eventualele riscuri la care aceștia se expun, se impun câteva precizări. Activitățile se desfășoară, de obicei, în mediu protejat, cele mai multe sarcini fiind structurate și repetitive. Munca se desfășoară după un orar fix și bine stabilit și singurele riscuri care pot apărea, în situații extraordinare, sunt legate de expunere la radiații și viruși.
Pentru români, să fii îngrijitor de bătrâni la domiciliu este atractiv prin prisma perspectivei reflectate de piața muncii externe. Cererea este în creștere datorită îmbătrânirii populației și incapacității căminelor de bătrâni să ofere servicii pentru toți vârstnicii. Cei interesați să migreze în acest domeniu, în statele membre ale UE, au șanse reale și sporite să obțină un loc de muncă datorită faptului că forța de muncă din afară e mult mai ieftină și costurile aferente serviciilor de îngrijire la domiciliu 24/24 se reduc considerabil pentru familiile ce au vârstnici ce necesită îngrijire.
Nivelul de salarizare pentru serviciile de îngrijire la domiciliu a vârstnicilor în sistem 24/24 este foarte bun pe piața muncii din străinătate comparativ cu cea de la noi. Din acest motiv și tendința de migrație este în creștere.

Însă, pentru a ajunge să te bucuri de beneficiile materiale pe care ți le poate aduce acest job, trebuie să ai o calificare în domeniu. Profesional Academy este locul în care poți urma Cursul de Îngrijitor bătrâni la domiciliu. În plus, după absolvire, academia facilitează locuri de muncă în Austria și Germania.

 1. Iluc Livia Răspunde
  Mă interesează!
  • Site Editor Răspunde
   Daca doriti mai multe informatii legate de cursurile pe care le organizam, la nr 0744920034 va putem ajuta cu drag
  • admin Răspunde
   ne puteti contacta la nr 0744920034, si va oferim toate detaliile

Lasati un comentariu

*

captcha *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.