În această perioadă Profesional Academy își continuă activitatea. Ținem toate cursurile în sălile de clasă din sediile noastre SAU Online. Vă așteptăm pentru înscrieri!

Negocierea, importantă oriunde

by | Feb 14, 2019

Anitha Tata
Profesional Academy Brașov

Negocierea se folosește în orice context, contrar stereotipului , fie că este vorba de alegerea restaurantului pentru celebrarea unui eveniment, negocierea salariului, în politică sau în alegerile în cuplu.

Cel mai important pas într-o negociere nu este în timpul întâlnirii, ci înainte de aceasta. Cu alte cuvinte, o bună pregătire a unei oferte sau propuneri, argumentele pe care le alegem sau modalitățile în care abordăm interlocutorul poate garanta succesul. Cunoașterea și deschiderea către a înțelege opoziția, grupul sau persoana cu care negociem, care sunt motivațiile lor, principiile lor, posibilele lor așteptări, precum și ceea ce sunt ei dispuși să ofere face parte din pregătire și ne poate ajuta în a elabora anumite strategii și de a ne formula discursul.

Atunci când vrem să negociem un lucru, este bine să avem deschiderea către compromis, de nu a fi blocați în convingerea „totul sau nimic”. Cu toate acestea, un truc util ar fi să țintim mai sus și apoi să „ne mulțumim” cu ceea ce ni s-a oferit, fiind foarte aproape de ceea ce ne-am dorit în primul rând. Mare atenție însă, să fim sensibil și să nu fie ofensator de mult ceea ce cerem, ci destul de mult încât să creeze contrast cu ceea ce se poate oferi în mod real.

Probabil printre cele mai vitale elemente într-o negociere este comportamentul nonverbal, care trebuie să confere încredere și deschidere. Pentru acest lucru, se recomandă exersarea mișcărilor, privirii, precum și reglarea poziției mâinilor și a picioarelor, la felul în care dăm noroc, cât de tare strângem mâna.

Ți-a plăcut acest articol? Dă-i “Share” pe profilul tău pe rețelele de mai jos: