În această perioadă Profesional Academy își continuă activitatea. Ținem toate cursurile în sălile de clasă din sediile noastre SAU Online. Vă așteptăm pentru înscrieri!

Pentru a fi fericit trebuie să îți adresezi o singură întrebare în fiecare zi…

by | Mar 11, 2019

Carmen Pop
Profesional Academy Oradea

Albert Einstein a afirmat că: “Cea mai importantă decizie pe care o facem în viață este să alegem să credem că trăim într-un Univers prietenos sau ostil”. Această alegere trebuie să o faci individual în fiecare zi.

Întreabă-te de fiecare dată când te trezești, în ce variantă a Universului locuiești tu personal. Modul în care percepi această lume îți influențează atitudinea pentru ziua actuală.

Devii mult mai împăcat spiritual atunci când conștientizezi că nu deții controlul asupra lucrurilor care se întâmplă în jurul tău. Dacă te deplasezi într-un mod alert, iar într-un moment când nu te aștepți, un biciclist îți blochează drumul, păstrează-ți calmul și bucură-te de o plimbare la pas moderat.

“Cea mai importantă decizie pe care o facem în viață este să alegem să credem că trăim într-un Univers prietenos sau ostil”

Dacă începi ziua luând o decizie conștientă de a fi fericit, este mult mai puțin posibil să reacționezi negativ la situațiile stresante. Devii mult mai răbdător și capeți noi speranțe în legătură cu viitorul.

Gândirea pozitivă declanșează emoții pozitive. Conform teoriei Susanei Reynolds, co-autorul cărții “Antrenează-ți creierul ca să fii fericit” sentimentul de plăcere poate fi stimulat de către creier, care este programat să răspundă plăcerii prin orice tip de reacție care consolidează această trăire. Acest fapt relevă ideea că binele pe care îl aștepți din exterior ți se va oferi.

Când te trezești dimineața și decizi în mod conștient sau inconștient că lumea din exterior este ostilă, atunci vei avea parte de mai multe frustrări. Devii mult mai iritat și reacționezi impulsiv la orice schimbare. Începi să observi lucrurile rele și în curând te centrezi asupra lor.

Alegerea de a fi optimist/ă este recomandabilă pentru efectele pozitive asupra stării tale de spirit și bunăstarea psihologică. Gândirea pozitivă reduce riscul depresiei, anxietății și te face mult mai rezistent față de stres. Persoanele care au o perspectivă bună asupra vieții sunt și mai longevive.

Câteodată emoțiile negative pot fi prea copleșitoare ca să te poți împotrivi. Dar trebuie să conștientizezi că aceste emoții sunt dăunătoare și sunt obstacole în fața unei stări de fericire. Gândirea negativă va face imposibilă realizarea dorinței de a dobândi succes, deoarece afectează creativitatea și motivația.

“Pentru a îmbunătăți calitatea vieții trebuie să gândești pozitiv zilnic!”

Ți-a plăcut acest articol? Dă-i “Share” pe profilul tău pe rețelele de mai jos: