19
IUL
2017

Povesti de succes – Interviu Alexandra Pascalau

Interviu-blog

Povești de succes 3 – Cursanții Profesional Academy în prim plan

Interviurile cursanților Profesional Academy continua cu povestea de succes a Alexandrei Pascalau, care si-a ideplinit visul prin absolvirea Cursurilor de Make-up Machiaj. Vă prezentăm în continuare răspunsurile Alexandrei la întrebările noastre:

Î: Alexandra, care crezi ca a fost rețeta succesului tău?

R: Rețeta succesului meu consider că a fost multă muncă, încredere, ambiție și multă multă practică. Îmi doream să lucrez în timpul facultății, dar ceva care să îmi permită să merg la cursuri și așa m-am gândit să îmi folosesc diploma de la cursul de make-up și să încep să machiez. Am continuat să învăț și nu regret absolut nimic. Mi-am terminat și facultatea și am făcut și ceea ce îmi place, cu toate că multe persoane nu au avut încredere în mine. Iubesc ceea ce fac și chiar dacă vin acasă după o zi plină sunt fericită că fac ceea ce îmi place, iar clientele mulțumite sunt tot ceea ce contează și îmi dau puterea să merg mai departe. Datorită lor evoluez.

Î: Simți că ți s-a schimbat viața de când practici această meserie?

R: Da! Simt că fac ceea ce îmi place și consider că acest lucru este cel mai important. Înainte să încep simțeam că nu îmi găsesc locul, că nu-mi place nimic și nu mă puteam imagina în câțiva ani să stau într-un birou toata ziua. Îmi doream să comunic cu oamenii și, cel mai important, îmi doream ca munca mea să fie apreciată în mod direct.

Î: De ce ai ales Profesional Academy pentru a frecventa Cursurile de Make-up Machiaj?

R: Am ales Profesional Academy pentru că eram în căutarea unui curs de machiaj cât mai aproape de mine iar tarifele au fost foarte avantajoase. Produsele nu au fost asigurate nici atunci, noi a trebuit să le achiziționam iar la terminarea cursului am rămas cu produsele de make-up, ceea ce mi s-a părut un lucru bun.

Î: Cum ai evoluat în acest timp? De la terminarea cursurilor până acum?

R: Bineînțeles ca nu m-am oprit aici, am continuat să învăț, să merg la seminarii, lansare de produse, prezentări etc. Am urmărit tutoriale pe youtube, am cumpărat o mulțime de produse și le-am testat, am încercat pe mine toate tipurile de machiaj până m-am simțit în stare să mă apuc să practic această meserie. Îmi doream și îmi doresc în continuare să învăț cât mai mult. Consider că practica este cheia spre reușită!

Î: Lucruri pe care ai fi vrut să ți le fi spus cineva când erai la început, dacă sunt?

R: Îmi doream să îmi fi spus cineva de la început cât este de greu să ajungi sus. A fost foarte greu cu bani puțini să ajungi să îți cumperi toate mărcile de lux și să îți faci cliente dar cel mai important este să le și păstrezi. A fost greu la început să am cliente deoarece în momentul în care nu te cunoaște nimeni nu te nici recomandă și nu se știe de existenta ta. Nici părinții nu credeau că voi reuși în acest domeniu și țineau de ideea sa mă axez pe facultate, că nu va merge cu machiajul. Recunosc că aveam zile când stăteam și plângeam că doar eu nu am cliente, doar eu nu pot, și apoi începeau întrebările – poate nu am talent?, oare să mă dau bătută? etc. Dar mulțumesc lui Dumnezeu ca nu am renunțat și că am mers mai departe.

Î: Cum îți faci clientela?

R: Pentru a-mi face cliente dețin un cont de facebook și o pagină, unde postez toate pozele cu machiaje făcute pe mine și pe cliente, video-uri, produse achiziționate. În felul acesta pot fi mai aproape de potențialele cliente, ele pot vedea ce machiaje fac, ce produse folosesc și, cel mai important, este posibil să-și vadă o prietenă, o cunoștință etichetată, pe care cu siguranță o întreabă cum a fost, daca i-a plăcut etc.
Clientele mulțumite cu siguranță vin și a doua oară și te recomandă mai departe!

Î: Cum le faci să se întoarcă la tine și a doua oară?

R: După cum am menționat și mai înainte, ușor este să începi să faci cliente, greu este să le păstrezi. Personal îmi place să discut foarte mult cu clientele, să le întreb de la bun început ce machiaj și-ar dori, dacă doresc mai natural sau mai strident, le întreb cu ce se îmbracă, ce culori au accesoriile, unde se duc, dacă merg la un eveniment de seară sau de zi, după care îmi place să vorbesc tot felul de chestii pentru a destinde atmosfera. Clientele care vin la mine mă cunosc, știu că sunt o fire sociabila și nu suport să stau fără să zic nimic. Consider că această comunicare deschisă cu clientul face atmosfera mai plăcută și mai relaxantă. De asemenea accept să aud critici, mereu le întreb pe parcursul machiajului dacă ar fi de acord să le aplic o anumită culoare, sau un anumit pigment, pentru a nu avea o surpriză neplăcută la final, de genul “nu-mi place”. La sfârșit, mereu le întreb dacă le place și dacă sunt mulțumite iar dacă mai vor să adaug ceva, o fac.
Produsele pe care le folosesc sunt de calitate, fapt pentru care majoritatea clientelor s-au întors nu o dată, ci de mai multe ori și îmi aduc și prietene, rude, dovadă că machiajul pe lângă că le-a plăcut a și ținut foarte bine. De multe ori îmi trimit poze cu machiajul cum arată a doua zi dimineața și îmi mulțumesc că le-a ținut perfect și că abia așteaptă să revină!

Î: Ce sfaturi le-ai da și altora care sunt la început și vor să învețe această meserie?

R: Tuturor celor care își doresc să înceapă această meserie le sugerez să facă multe cursuri, să participe la tot ceea ce se poate, să învețe cât mai mult și să-și cumpere de la bun început produse de calitate. Este important să țină capul sus, să nu se dea bătute de la primele dezamăgiri, pentru că este extrem de greu să lucrezi cu oamenii și trebuie să învețe să gestioneze cu calm situațiile neplăcute.

Este nevoie de răbdare pentru că nu toate se întâmplă peste noapte ci în timp. Mult succes tuturor!

Lasati un comentariu

*

captcha *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.