29
MAI
2017

Povesti de succes – Interviu Brigitte Fabian

Interviu-blog

Povești de succes 2 – Cursanții Profesional Academy în prim plan

Continuăm seria interviurilor cursanților Profesional Academy cu povestea de succes a unei alte cursante fericite, care și-a îndeplinit visul de reconversie profesională.
Brigitte Fabian, absolventă a Cursului de Coafor a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări:

Î: Brigitte, care crezi ca a fost rețeta succesului tău?

R: Rețeta mea de succes a fost dorința de schimbare. Nu îmi mai doream să lucrez în turism datorită turelor de noapte, în special. Pe lângă asta, am condimentat aceasta rețetă cu dragostea mea de a face coafură încă din copilărie.

Î: Simți că ți s-a schimbat viața de când practici altă meserie?

R: Absolut! E o plăcere, chiar o provocare pentru mine, zilnic am de învățat/exersat lucruri noi.

Î: De ce ai ales Profesional Academy pentru a frecventa cursurile de coafor?

R: Am ales Profesional Academy la recomandarea unei cunoștințe, ca fiind cea mai serioasă și profesionistă școală în domeniul coafură/frizerie. Ea v-a recomandat și eu am mers pe încredere.

Î: Cum ai evoluat în acest timp? De la terminarea cursului până acum?

R: M-a ajutat mult și lectorul meu de curs, D-na Anca Mureșan. Pot spune că am învățat enorm într-un timp relativ scurt, m-a încurajat de fiecare dată, astfel încât să mă simt stăpână pe mine și să capăt și mai multă încredere. Pe această cale aș dori să îi mulțumesc din suflet pentru tot ce m-a învățat, pentru că m-a susținut, a avut răbdare și a crezut în mine, în potențialul meu. Contează mult seriozitatea și experiența îndrumătorilor în această meserie. După terminarea cursului am avut șansa să încep în foarte scurt timp să lucrez într-un salon de coafură.

Î: Lucruri pe care ai fi vrut să ți le fi spus cineva când erai la început, dacă sunt?

R: Eu simt, acum, că am primit toate informațiile necesare astfel încât să știu în ce direcție și cum să încep activitatea în domeniul coafurii. La asta se mai adaugă bineînțeles și interesul și motivația cu care tratezi ceea ce faci.

Î: Cum îți faci clientela?

R: În primul rând am fost ajutată de colegele din salonul în care lucrez, ele m-au recomandat, și clientele mai departe. Apoi mi-am făcut și puțină reclamă pe site-urile de socializare, postând poze cu realizările mele.

Î: Cum le faci să se întoarcă la tine și a doua oară?

R: Înclin să cred că sunt o persoană sociabilă și fac tot posibilul ca rezultatul obținut să fie atât pe placul meu cât și al clientelor mele. Ele sunt mulțumite și revin.

Î: Ce sfaturi le-ai da și altora care sunt la început și vor să învețe această meserie?

R: I-aș sfătui să se implice cu tot sufletul în ceea ce fac, să se informeze, să fie la curent cu ceea ce se întâmplă nou în domeniul coafurii, să facă tot posibilul să lucreze o perioadă ca ucenici, să participe la seminarii sau cursuri de perfecționare în domeniu.
Este cât se poate de adevărat că

„dacă îți place ceea ce faci, nu vei munci nici o singură zi din viața ta”.

Eu așa simt ?.

Lasati un comentariu

*

captcha *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.