22
SEP
2018

Tu stii ce inseamna coaching?

dezvoltare personala

Tu știi ce înseamnă coaching?

Coaching-ul este o abordare modernă în dezvoltarea performanțelor personale și de business, a cărei eficacitate a devenit evidentă în ultimele decenii în economia occidentală și, de câțiva ani, și în România. Rata sa de creștere pe plan mondial în ultima perioadă a fost depășită numai de cea a sectorului IT.

Concret, coaching-ul este o formă de dezvoltare în care o persoană denumită coach, sprijină o altă persoană care învață sau un client în realizarea unui obiectiv personal sau profesional concret furnizându-i sfaturi, formare și îndrumare. Ocazional, poate reprezenta relația informală dintre doi oameni, în care unul are mai multă experiență față de celălalt și oferă sfaturi și îndrumare în timp ce persoana mai puțin experimentată învață. Coaching-ul este diferit față de educare, deoarece se axează pe sarcini și obiective concrete, spre deosebire de obiective generale sau o dezvoltare generală.

Ce face un coach?

dezvoltare personala
• Te ajută să îți dezvolți competențele (comportamente, atitudini, idei, motivații) de care ai nevoie ca să îți atingi scopurile.
• Te provoacă, te ține în priză, te antrenează să alegi cele mai bune acțiuni pe care le poți performa.
• Te sprijină, te acompaniază în toate momentele deciziilor sau alegerilor decisive prin care treci.

Vrei să fii specialist în activitatea de coaching?

Dacă răspunsul este afirmativ, atunci caută să fii un coach care se specializează într-o anumită zonă, de exemplu strategii de căutare a unui loc de muncă, abilități de intervievare, abilități de networking etc. Ai grijă să ai un site profi, care să includă mărturiile clienților și ofertele de servicii. Pentru a-ți crește sau construi clientela, se recomandă să oferi o sesiune gratuită de 30 sau 45 de minute, în care clienții pot vorbi personal cu tine. Astfel, vei avea ocazia de a arăta modul în care îi poți ajuta. De asemenea, este foarte importantă certificarea. În acest sens, Profesional Academy îți vine în ajutor cu un Curs de specialist în activitatea de coaching de patru săptămâni care se adresează celor care au studii superioare.

Cursul poate fi organizat în orice oraș din țară, cu mențiunea că trebuie să existe un număr minim de participanți. Nu mai stați pe gânduri!

Lasati un comentariu

*

captcha *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.