13
NOI
2018

Una din cele 7 minuni ale lumii noi – Machu Picchu

Machu Picchu

Una din cele 7 minuni ale lumii noi – Machu Picchu

Machu Picchu
Machu Picchu este un sat situat în regiunea Cusco. Ruinele se spune ca au fost descoperite în 1911 de către arheologul Hiram Bingham, fiind unele dintre cele mai frumoase și unice locuri străvechi din lume.
Machu Picchu sau Machu Pikchu , despărțite, machu înseamnă „vechi” şi pikchu poate fi tradus ca „munte” – este un sit arheologic incaş situat în Peru, în valea Urubamba, la aproximativ 2.430 m altitudine.

Perceput drept rămășițe ale unui vechi şi fascinant oraș pierdut, locul este acum universal cunoscut atât pentru ruinele sale uimitoare, cât şi pentru minunata priveliștea pe care o oferă asupra văii Urubamba situată cu aproximativ 400 de metri mai jos. Machu Picchu face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO şi în 2007 a fost declarat ca fiind una dintre cele Şapte Minuni ale Lumii Moderne (Lumii noi).
Oraşul de piatră construit pe partea de sus a unui „istm“ între doi munţi şi între două fălii este cea de a doua minune a lumii noi pe care am vizitat-o, misteriosul oraș pierdut si redescoperit, câteva secole mai târziu, în jungla minunata a Anzilor.

Am ajuns cu mari emoții la Machu Picchu și pot spune ca a fost o experiență absolut magică, pe care o povestesc de câte ori am ocazia. Am avut parte de o zi superbă cu soare chiar până să terminăm de făcut minunatele poze, iar apoi ușor ușor a început renumita ploaie și un dans al norilor care face din Machu Picchu o minune.
Nu se știe nici până în ziua de azi ce rol a avut – a fost un oraș sacru în care trăiau doar preoții cultului lui Viracocha și Pachamama? A fost oare un oraș rezervat conducătorilor (semisacri, și ei)? Cert este că un explorator American, pe numele lui Hiram Bingham l-a „descoperit”în 1911 și l-a adus în atenția omenirii.
Machu Picchu
Pot spune ca nu este deloc ușor să ajungi la Machu Picchu. Nu există nicio șosea care să lege orașul turistic de la poalele așezării de restul lumii. Se poate ajunge doar cu trenul sau pe faimoasa Inca Trail (însă există un număr limitat de excursioniști care pot să ia la pas munții din jur timp de trei zile, pentru că în ziua a patra să ajungă la Machu Picchu).
Așa că noi am luat trenul de dimineață și am plecat spre Aguas Calientes, un tren de lux, cu ferestre în tavan, pentru a putea avea o privire panoramică.. Drumul a durat vreo trei ore (fiind 120 km între Cuzco și Aguas Calientes, dar este un peisaj superb ce merită observat cu mare atenție).

Machu Picchu
Ajunși la destinație, am lua autobuzul care urca la Machu Picchu. Așteptând ghidul, am observat mulțimea de oameni ce doreau cu nerăbdare să viziteze minunatul oraș.
M-am îndrăgostit de Machu Picchu, a fost unul dintre acele cazuri în care am simțit cum, practic, mă încarc de energie, dintr-o sursă necunoscută. Am făcut poze din toate unghiurile posibile, ne-am așezat pe minunatul gazon verde și am ascultat povestea micului oraș, iar apoi ce să vezi? A început renumita ploaie, urmând să mergem să vedem Templul Soarelui, Templul cu 3 ferestre și Piatra Soarelui cu ale noastre dragi pelerine.

Machu Picchu

Între timp, s-a oprit ploaia și am avut timpul nostru liber în care să explorăm tot ce aveam în jurul nostru. Primul lucru? Alte poze! Dar de data aceasta cu Lama, vei vedea minunatele poze mai jos. De aici, de sus, Machu Picchu părea o navetă, ce plutea deasupra norilor iar sentimental era de , nu vreau să mai plec de aici! Mă uitam și nu-mi venea să cred ce vedeam… A fost magic. A fost unul dintre acele momente din călătorii pe care nu îl voi uita vreodată.
Coada de la întoarcere cu autobuzul nu a fost de o ora, cum ne speriasem noi, ci de „doar” 45 de minute. Ne-am urcat în autobuzul care a luat-o la goana pe serpentine, fără prea multă vizibilitate și pe niște străduțe înguste precum avem noi pe Transalpina.

Ce poate fi mai frumos?

Lasati un comentariu

*

captcha *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.