fbpx -->

Voluntariatul și rolul său în comunitate

by | Feb 2, 2019

Anitha Tata
Profesional Academy Brașov

Voluntariatul este o activitate neplătită și are drept scop îmbogățirea spiritului civic și creșterea implicării în cadrul comunității. De regulă, o persoană care își dorește să fie voluntar va căuta locații sau asociații care are aceleași valori și militează pentru aceleași scopuri și se identifică cu ele.

Este important de știut faptul că voluntariatul este considerat și recunoscut ca experiență profesională, în baza semnării unui contract de voluntariat și poate fi un mare plus pentru angajatori, deoarece arată dorința de implicare ale candidaților și de a se afirma sau de a face o diferență la nivel de comunitate. În plus, voluntarul poate testa un nou  domeniu și totodată, câștiga experiență dacă se gândește să schimbe sectorul de activitate.

Prin activitatea de voluntariat, se dobândesc competențe diverse ce pot fi valorificate în viața profesională. Astfel, înveți să comunici mai bine și să lucrezi într-un grup, să te coordonezi cu acesta, să îți gestionezi timpul mai eficient, planificare și organizare de activități, înveți structura unei organizații și elemente de identitate organizațională.

Probabil cel mai frumos lucru specific activității de voluntariat este faptul că simți că poți face o diferență, poți schimba în bine anumite aspecte în viața unui om, a unui grup și în general, îți crește încrederea în sine, te simți mai sigur pe ceea ce poți face. În plus, devii mai conștient de anumite probleme sociale ale comunității și poți deveni ambasador al acelei cauze.

Ți-a plăcut acest articol? Dă-i “Share” pe profilul tău pe rețelele de mai jos: